

اغلب ما در سفر به شهرهای از کرج عبور میکنیم، اما کمتر به این فکر میکنیم که سری به جاذبههای آن زده و این شهر را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنیم. این شهر ایران کوچک است و مردمی با فرهنگها و قومیتهای مختلف در این شهر زندگی میکنند.
1-جاده چالوس

جاده چالوس را شاید پرخاطرهترین جاده ایران برای ایرانیها نامید. این جاده با طبیعت بکر و بهشت مانندش یکی از زیباترین جادههای ایران است. نام اصلی این جاده جاده ۵۹ است و اهمیت زیادی دارد. این جاده از میان شهر کرج کشیده شده و تا شهر چالوس امتداد مییابد.
2-پارک جنگلی جهان نما

یکی دیگر از جاهای دیدنی استان البرز پارک جنگلی جهان نما بزرگترین پارک شهر کرج است. در این پارک گونههای گیاهی مختلف و دریاچهای زیبا قرار دارد که قدمت آنها به نیم قرن میرسد. این پارک در زمینی به مساحت هزار و چهارصد هکتار، در حد فاصل اتوبان تهران-کرج و بزرگراه شهید همت قرار دارد. قدم زدن در این پارک قدیمی و مشاهدهی دریاچهای زیبا، میتواند لحظات خوشی برای شما در سفر به کرج ثبت کند.
3-آبشار خور

آبشار خور در نزدیکی روستای خور، در فاصله ۱۷ کیلومتری جاده کرج-چالوس قرار دارد. ارتفاع این آبشار ۵۰ متر است و از روستای خور، تقریبا دو کیلومتر فاصله دارد و با پیادهروی ۳۰ تا ۴۵ دقیقهای از میان درختان سیب ترش، گوجه سبز، زردآلو و گیلاس و منطقهای زیبا به این آبشار میرسید. در فصل سرد سال به علت سردی هوا آب آبشار یخ میزند و منظره بسیار زیبایی خلق میکند.
4-باغ پرندگان چهارباغ

نمایشگاه و باغ پرندگان چهارباغ یکی از بزرگترین مجموعه کبوتران و ماکیان زینتی است که مجموعهای از پرندگان آبزی، کنار آبزی، پرندگان شکاری، طوطیها و… را در خود جای داده است. این باغ از شنبه تا پنجشنبه پذیرای گردشگران و بازدیدکنندگان است.
شما را دعوت میکنم به مقاله مکان های دیدنی خراسان شمالی (شهر اسفراین)
5-غار یخ مراد

غار یخ مراد در حوالی روستای آزادبر و روستای کهنه ده در منطقه گچسر و جاده چالوس میباشد. این غار در محدوده استان البرز و از جاذبههاي طبیعی استان البرز میباشد.
دریچهٔ ورودی این غار در ارتفاعات کوه هاي منطقه واقع شده است و مسیر غار عموماً شیب دار و رو به پایین می باشد که نهایتاً با رسیدن به اعماق کوه، با چشمه هاي یخ زده در کف زمین و استالاکتیت هاي اسفنجی غار روبهرو می شوید.
6-روستای برغان

روستای برغان یکی از روستاهای تاریخی و گردشگری کرج است و به دلیل قرارگیری در رشتهکوه های البرز در بهار و تابستان آبوهوای بسیار معتدلی دارد. این روستا در ۱۳ کیلومتری شمال غربی کرج قرار دارد. گفته میشود قدمت این روستا از کرج بیشتر است و به دوران قاجار بازمیگردد. در این منطقه طبیعت سرسبزی را میبینید که گفته میشود قدمت درختهای آن بیش از هزار است. از آثار تاریخی روستای برغان میتوان به حسینیه اعظم، پل تاریخی برغان، چنار کهن مسجد جامع، درخت پیر سپیدارک و تپهی باستانی قلعه کش کلا اشاره کرد.
7-روستای شهرستانک

در ارتفاعات البرز مرکزی ، آنجا که کوه ها باز و به بازوی هم آن قدر دامن می کشند که سرانجام از گذرگاه سر به اوج کوه هاي شمال باختری خراسان خود رابه کوه هاي هندو کش و فلامت پامیر میرسانند. دهکده اي با سابقه تاریخی بسیار کهن آرمیده است.
8-روستای واریان

روستای واریان یکی دیگر از روستاهای مسیر کرج-چالوس است که مردم آن به زبان تاتی صحبت میکنند. بعد از پیریزی سد امیرکبیر، تنها راه ارتباطی به این روستا، عبور از سد کرج با قایق است. به عبارت دیگر برای ورود به این روستا هیچ راه زمینی دیگر وجود ندارد! این روستا به همراه دو روستای دیگر به نامهای زرکان و کوشک بالا، ابتدا در جایی قرار داشت که هماکنون سد امیرکبیر قرار دارد. در پی ساخت این سد، مردم این روستاها به مناطق بالاتر کوچ داده شدند.
9-پارک چمران

پارک چمران کرج بعد از میدان امام حسین این شهر قرار دارد و یکی از بزرگترین و زیباترین پارکهای کرج است. این پارک در زمینی به مساحت ۳۷ هکتار ساخته شده است. این پارک نیمهطبیعی پوشیده از درختان انبوه است و عبور رودخانهی کرج، از این پارک محل مناسبی برای استراحت و تفریح خانوادهها ایجاد کرده است.
10-باغ فاتح (پارک تنیس)

باغ فاتح در منطقه جهانشهر کرج قرار دارد. این منطقه در گذشته یکی از سرسبزترین مناطق این شهر بوده و مردم آن را «باغشهر» مینامیدند. بنیانگذار باغ فاتح (و میتوان گفت کل شهر کرج) فردی به نام حاج محمدصادق فاتح یزدی بود؛ قصه از این قرار است که حدود نیم قرن پیش، در پی خشکسالی، قحطی و بیکاری، گروهی از اهالی یزد برای یافتن مکان مناسب برای اسکان و سرمایهگذاری به منطقه کرج نقل مکان کردند و وجود سرمایهگذاران سبب رونق اقتصاد و بازار کار کرج قبل از انقلاب شد.
11-روستای آتشگاه

روستای آتشگاه یکی از روستاهای گردشگری کرج است و چشماندازهای طبیعی و بکر آن مقصد مناسبی برای تفریح و سرگرمی فراهم آورده است. در گذشته این روستا محل زندگی زرتشتیان بود و «آتشکوه» یا «آتشکده» نامیده میشد. در این روستای تاریخی نشانههایی از دوران ساسانیان و اشکانیان به چشم میخورد که نشان از وجود سنگهای چخماق و سنگهای آتشزن دیگری است که از نظر باستانشناسی اهمیت زیادی دارد.
12-آبشار هفت چشمه

آبشار هفت چشمه یکی از آبشارهای استان البرزه که در کیلومتر ۱۷ جاده کرج- چالوس ودر نزدیکی روستای ارنگه و بالادست رودخانه ارنگه واقع شده.ارتفاع آبشار هفت چشمه درحدود ۹۰ متر است و از این نظر یکی از آبشارهای بزرگ کشور قلمداد می شود.
13-روستای کلوان

روستای کلوان میان دو کوه «ناز» و «کهار» و باغهای گیلاس و سیب و رودخانه پرآب قرار دارد و طبیعت بسیار زیبایی دارد. در فصل بهار شکوفههای گیلاس و درختان دیگر بهشتی از این روستا میسازد که هر گردشگری را عاشق خود میکند. کوهنوردان نیز برای بالا رفتن از ارتفاعات ناز و کهار به این روستا می آیند. مردمی از اقوام تاتزبان در این روستا زندگی میکنند و اکثرا کشاورز و دامدار هستند. دو استخر پرورش ماهی کوچک هم در این روستا وجود دارد.
14-آبشار سپهسالار (هفت خوان)

آبشار سپهسالار در کیلومتر ۴۵ جاده کرج-چالوس قرار دارد. درهای که آبشار در آن واقع شده، مسیری صخرهای است که هرچه به آبشار نزدیک میشویم، دره هم تنگتر میشود.
15-حمام بیلقان

بیلقان یکی از محلات کرج است که در شمال شرقی این شهر و درهای معتدل و خشک قرار دارد. رودخانه کرج از میان این محله عبور میکند. حمام قدیمی بیلقان از سه برآمدگی مخروطی شکل تشکیل شده که در یک میدانگاه قرار دارند. بالای هر یک از این برآمدگیهای مخروطی، سوراخ نورگیری وجود دارد که روی آنها را با تورهای سیمی پوشاندهاند. هنگام ورود، پس از عبور از ۱۰ پله و یک پیچ، وارد رختکن میشوید. سقف رختکن و گرمخانه گنبدی شکل است.
نوشته های اخیر
دستهها
بایگانیها
- شهریور و مهر 1402 (1)
- تیر و مرداد 1402 (1)
- اردیبهشت و خرداد 1402 (1)
- فروردین و اردیبهشت 1402 (1)
- آذر و دی 1401 (2)
- شهریور و مهر 1401 (4)
- مرداد و شهریور 1401 (1)
- تیر و مرداد 1401 (1)
- خرداد و تیر 1401 (1)
- اسفند و فروردین 1400 (1)
- بهمن و اسفند 1400 (5)
- دی و بهمن 1400 (4)
- آذر و دی 1400 (4)
- آبان و آذر 1400 (6)
- مهر و آبان 1400 (11)
- شهریور و مهر 1400 (5)
- مرداد و شهریور 1400 (6)
- تیر و مرداد 1400 (5)
- خرداد و تیر 1400 (5)
- اردیبهشت و خرداد 1400 (1)
- فروردین و اردیبهشت 1400 (28)
آخرین دیدگاهها